Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ


Μία μητέρα που πνιγότανε από φαγητό σώθηκε από τον εννιάχρονο γιό της.
Η Cherie Briggs, 38 χρονών έπαιρνε το δείπνο της με τον  εννιάχρονο γιό της και τον κατά δύο χρόνια μεγαλύτερο αδερφό του, όταν ένα κομμάτι αρακά μπλόκαρε τον αεραγωγό της. 

“Άρχισα να βήχω και δεν μπορούσα να πάρω αέρα από πουθενά” είπε.  
“Γύρισα την πλάτη μου προς τον γιό μου Κayne και τον κοίταξα”. 
Το αγόρι την χτύπησε ανάμεσα στης ωμοπλάτες ώστε να βγει με ορμή ο αέρας από τα πνευμόνια και να παρασύρει την τροφή να εκτοξευτεί προς τα έξω.     
Όταν αυτό απέτυχε δεν έχασε άλλο χρόνο και τύλιξε τα χέρια του γύρο από το στομάχι ψηλά και εκτέλεσε τον χειρισμό «Heimlich» ο οποίος την ανάγκασε να βήξει και με τον αέρα που εκτοξεύτηκε συμπαρασύρθηκε και το κομμάτι του αρακά έξω από το στόμα.
Ο Kayne, μερικές ημέρες πριν είχε περάσει μία εβδομάδα σε κατασκήνωση και ανάμεσα στις λοιπές δραστηριότητες έμαθε και βασικές πρώτες βοήθειες και αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.
Έκλαιγε καθώς γύρισε και της είπε
''Αν δεν είχα μάθει αυτά τα πράγματα την Δευτέρα, δεν θα είχα την Μητέρα μου τώρα''



Πρώτες βοήθειες είναι η βοήθεια που δίνεται σε κάθε άτομο που πάσχει από μια ξαφνική ασθένεια ή τραυματισμό, με τη φροντίδα που παρέχεται για τη διατήρηση της ζωής, την πρόληψη της κατάστασης από την επιδείνωση ή/και την προσπάθεια της ανάκαμψης. 
Είναι δηλαδή η αρχική παρέμβαση σε σοβαρή κατάσταση πριν από την επαγγελματική ιατρική βοήθεια και περιλαμβάνει την εκτέλεση CPR κατά την αναμονή ασθενοφόρου, καθώς και την θεραπεία άλλων τραυματισμών, όπως για παράδειγμα η εφαρμογή κονιάματος σε ένα κόψιμο, σκίσιμο κλπ . 

Οι Πρώτες βοήθειες γενικά παρέχονται και εκτελούνται από έναν ειδήμονα, ή από πολλούς ανθρώπους που έχουν εκπαιδευτεί στην παροχή των βασικών επιπέδων των πρώτων βοηθειών και γενικά από ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να το πράξουν βάση των γνώσεων που αποκτήθηκαν.




Υπάρχουν πολλές καταστάσεις που μπορεί να απαιτήσουν πρώτες βοήθειες, και πολλές χώρες έχουν νομοθεσία, σχετικές ρυθμίσεις, ή και καθοδήγηση, που καθορίζουν ένα ελάχιστο επίπεδο γνώσης παροχής πρώτων βοηθειών, σε ορισμένες περιπτώσεις. 

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει ειδική εκπαίδευση για τον εξοπλισμό για να είναι διαθέσιμο στο χώρο εργασίας (όπως έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή), η παροχή εξειδικευμένων πρώτων βοηθειών σε δημόσιες συγκεντρώσεις, ή υποχρεωτική εκπαίδευση πρώτων βοηθειών στα σχολεία. 


Οι πρώτες βοήθειες, ωστόσο, δεν απαιτούν κατ 'ανάγκη κανένα συγκεκριμένο εξοπλισμό μιας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί και αυτοσχέδιος, με υλικά που είναι διαθέσιμα εκείνη τη στιγμή στο χώρο.


Πρώτες βοήθειες μπορεί επίσης να πραγματοποιηθούν σε όλα τα ζώα.




ΣΤΟΧΟΙ ΤΩΝ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ:

  • Την προσπάθεια να σωθεί μια Ζωή     
  • Να περιορίσουν την επιδείνωση της κατάστασης
  • Να συμβάλλουν στην ανάρρωση
  • Η ανακούφιση από τον Πόνο
  • Η ηθική Συμπαράσταση

Στην First Aid Responder παρέχεται μια μεγάλη γκάμα προγραμμάτων, σεμιναρίων και εργαστηρίων γύρο από τις Πρώτες Βοήθειες.
Πρώτες Βοήθειες για πολίτες, σταρτιωτικούς, σώματα ασφαλείας και διασώστες, είναι μερικοί μόνο από τους τομείς που μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι και να σας βοηθίσουμε.

Η πολυετής εμπειρία μας στο χώρο της διάσωσης σας εγγυάται, όχι μόνο την υψηλής πιότητας εκπαίδευση, αλλά και την καλύτερη δυνατή υποστήριξη που υπάρχει διαθέσιμη αυτή τη στιγμή.

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ