Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015


Ως εκπαιδευτές, Πρώτων Βοηθειών έχουμε τις δικές μας ιδέες για το τι είναι αποτελεσματικό στη διδασκαλία και την εκπαίδευση.
Οι μαθητές ολοκληρώνοντας ένα αντίστοιχο σεμινάριο θα έχουν τις δικές τους απόψεις και τις προτιμήσεις.




Γενικά τα χαρακτηριστικά του καλού εκπαιδευτή είναι να έχει σεβασμό στους μαθητές, να είναι καταρτισμένος θεωρητικά και πιο πολύ πρακτικά, να είναι επικοινωνιακός, οργανωμένος, επαγγελματίας και τέλος να έχει χιούμορ.

Για τις Πρώτες Βοήθειες όμως δεν φτάνουν μόνο αυτά σαν χαρακτηριστικά του καλού εκπαιδευτή. Το αντικείμενο έχει να κάνει με τις γνώσεις που καλούμαστε να τις εξασκήσουμε κάτω από συνήθως δύσκολες συνθήκες με ένταση.

Ο στόχος είναι να πετύχουμε να σώσουμε έναν ή περισσότερους ανθρώπους που βρίσκονται σε κίνδυνο. Πρέπει λοιπόν να γίνουν σαφείς και κατανοητές οι δεξιότητες που διδάσκονται σε ένα ασφαλές και ήρεμο περιβάλλον.

Διδάσκονται συνήθως κάποια πρωτόκολλα τα οποία μα οδηγούν βήμα-βήμα πως να αξιολογήσουμε έναν τραυματία ή ασθενή ξεκινώντας από τις αιτίες που εάν δεν αντιμετωπιστούν θα τον βλάψουν περισσότερο.


Η χρήση των πρωτοκόλλων είναι για να μην αντιμετωπίζει δυσκολίες ο πάροχος Πρώτων Βοηθειών  και εάν βρεθούν δύο ή περισσότεροι πάροχοι Πρώτων Βοηθειών στο σημείο να έχουν την ίδια εκπαίδευση και να μιλάνε την ίδια γλώσσα.



Αυτό που σας υποσχόμαστε δεν είναι να σας μάθουμε κάτι ''νέο''
Θα σας δείξουμε έναν νέο τρόπο δράσης, νέες συμπεριφορές και νέες συνήθειες.

Οι δυνατότητες είναι πολλές και η επιλογή δική σας!!!

Για πληροσφορίες επικοινωνήστε μαζί μας εδώ